Bedrijfsbezoek

Over BOW Terminal

BOW Terminal is een 100% dochteronderneming van Kloosterboer Vlissingen en volledig operationeel sinds 2010. BOW Terminal is gespecialiseerd in het op- en overslaan van fundaties voor offshore (wind) projecten.  Naast de op- en overslag van fundaties voor (offshore) wind projecten is BOW Terminal ook gespecialiseerd in het hijsen van zware ladingen. Vanaf de opstart in 2010 heeft BOW Terminal al meer dan 2500 heavy lifts uitgevoerd van meer dan 400 ton.  
Door zijn uitstekende ligging aan de Noordzeekust kan BOW Terminal niet alleen rechtstreeks de Nederlandse (wind)parken bedienen, maar ook die voor de kust van Engeland, België, Duitsland en Denemarken. BOW Terminal heeft al aan vele offshore olie-, gas- en windprojecten meegewerkt. In totaal zijn het er maar liefst meer dan twintig.

skeyes 2439 0532929

Tijdens de rondleiding kan er ook een kijkje genomen worden bij BOW Terminal. De kade bij BOW Terminal is onlangs verlengd met 175 meter inclusief een heavy load platform. De kade is nu 525 meter lang en uitermate geschikt voor installatie schepen en jack up schepen. BOW Terminal heeft een opslag capaciteit van 25 hectare. De hoge constructies die al van ver zichtbaar zijn, zijn jackets. Dit zijn fundaties voor een Offshore Wind park wat gebouwd gaat worden voor de kust van Engeland.

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek >>

 

Over Van Citters Beheer – Voormalig Thermphos terrein

Kom kijken op het voormalig Thermphos-terrein!
Van Citters Beheer in Vlissingen-Oost klaart een ingewikkelde klus : de sanering van het voormalige Thermphos-terrein. Daardoor ontstaat straks weer ruimte ontstaat voor nieuwe bedrijvigheid in de Zeeuwse havens. De sanering is complex, omdat we te maken hebben met fosfor, asbest en (licht) radio-actief materiaal. De lastigste klus is het fosforveilig maken van de fosforfabriek en de fosforopslagtanks op het terrein. Zuivere fosfor ontbrandt namelijk direct, zodra het met zuurstof in aanraking komt. Bovendien is de fosfor in de tanks en de leidingen gestold.

bedrijfsbezoek vancittersbeheer 01

Thermphos is niet de eerste fosforfabriek in de wereld die gesloten is. Grote fabrieken in bijvoorbeeld Amerika en Canada gingen Thermphos voor. Daar zijn terreinen echter niet gesaneerd. Fosforslik is daar in grote deponieën gestort en bedekt met een laag aarde of beton. Er is dus ook nog nergens eerder ervaring opgedaan met het werk waar Van Citters Beheer voor staat. Tijdens de Zeeuwse Havendagen vertellen we u er graag meer over!

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek >>

 

Over Damen Shiprepair Vlissingen (DSV)


bedrijfsbezoek damen

Damen Shiprepair Vlissingen (DSV) is een scheepsreparatiewerf. Wij richten ons op onderhoud, reparatie en ombouw van zeegaande schepen en offshore-installaties, zoals container carriers, pipe-laying vessels, LNG carriers, offshore platforms en multi-purpose offshore support vessels. Wij beschikken over 3 kades (in totaal 925 meter) en 2 gegraven dokken. Eén van de gegraven dokken is volledig overdekt en een technisch hoogstandje. Dit geeft ons de mogelijkheid werkzaamheden uit te voeren zonder te worden gehinderd door de weersomstandigheden. Met een doorvaarthoogte van 51 meter is het een van de grootste overdekte dokken van Nederland. Alle benodigde capaciteiten zijn op de werf aanwezig om de hoogste kwaliteitsstandaard af te leveren op het gebied van metaalconstructiewerk, aandrijfsystemen, hydraulische en elektrische systemen, pijpwerk en bankwerk. De ‘recht door zee-mentaliteit’, het vakmanschap en de flexibiliteit zijn kenmerkend voor onze organisatie. Doordat wij een dienstverlenend bedrijf zijn voor reders en technische managers over de hele wereld, gaat het werk altijd door; 24 uur per dag, 7 dagen per week en 52 weken per jaar. Tijdens de rondleiding gaat u met de zonnetrein (100% CO2 neutraal) over ons terrein en rijdt u onder andere door het overdekte dok en door de loods van het zusterorganisatie Damen Schelde Naval Shipbuilding. U krijgt een uitgebreide toelichting over de activiteiten die op dat moment op de werf plaatsvinden.

Damen Shiprepair Vlissingen is één van 15 reparatiewerven binnen de Damen Shiprepair & Conversion divisie welke onderdeel uitmaakt uit van de Damen Shipyards Group.

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek >>

 

Over Heros

In de wereld van circulaire economie gebeurt veel. 
Heros Sluiskil BV, lid van REMEX Group – onderdeel van de Remondis Group, maakt hier een substantieel onderdeel van uit. Het bedrijf produceert namelijk onder andere secundaire grondstoffen uit AEC-bodemassen. Deze zijn afkomstig uit verschillende Afval Energie Centrales uit Nederland en België. 

Heros is gelegen het Kanaal van Gent naar Terneuzen; centraal gelegen tussen de grote steden en havens van Rotterdam, Antwerpen, Londen en Parijs. 


Jaarlijks krijgen 700.000 ton AEC-bodemas een tweede leven volgens de laatste stand der techniek.  Tijdens het bewerkingsprocedé van AEC-bodemas (as van verbrand huishoudelijk afval) worden metalen teruggewonnen. Ferro; ijzer, roestvrijstaal en Non-ferro; bijv. koper, lood, messing, zink maar ook edelmetalen. Deze worden op dusdanig zuivere wijze teruggewonnen dat ze rechtstreeks ingezet kunnen worden bij staalbedrijven en smelterijen en vinden op die manier hun weg terug in de circulaire economie. Dit hele proces wordt “Urban Mining” genoemd.

De resterende minerale fractie (granulaten) wordt, deels na wassen, ingezet als duurzame zand- en grindvervangers. 

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek >>

 

Over Kloosterboer

Kloosterboer is een familiebedrijf met 93 jaar ervaring in het behandelen van temperatuur gecontroleerde lading. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, transport, douane en logistieke IT. Met ruim 4,7 miljoen m³ opslagcapaciteit verdeeld over 15 locaties in Nederland, Frankrijk, Polen, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Canada en de Verenigde Staten is Kloosterboer één van de grootste spelers in dit segment. Het bedrijf heeft wereldwijd 800 medewerkers in dienst, waarvan 325 vaste medewerkers in Vlissingen. De vestiging in Vlissingen heeft een opslagcapaciteit van 1.700.000 m3, waarvan ten minste 35.000 palletplaatsen geschikt zijn voor de opslag van verse producten. Er is een containerterminal met een beschikbaarheid van 4.500 TEU en 180 reefer plugs. Moderne IT technieken bieden een volledige traceerbaarheid en kwaliteitscontrole van de producten. 

kloosterboer 01

De rondleiding 

Neem een kijkje in de logistieke wereld van Kloosterboer. Goederen leggen vaak een hele weg af voordat ze in de schappen van de winkel belanden. Hier komt heel wat bij kijken, zoals transport, opslag, douanedocumentatie etc., Vanuit alle hoeken van de wereld ontvangt Kloosterboer diverse producten, zoals vis, vlees, fruit, vruchtensappen/-concentraten, boter, melkpoeder, kaas en diepvries patat. Deze arriveren via zee- of wegtransport en worden vervolgens in opslag genomen voor verdere distributie. U bezoekt één van onze fruit terminals. Grote kans dat het fruit dat hier is opgeslagen bij u thuis op de fruitschaal terechtkomt.

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek >>

 

Over Logus De Hoop

bedrijfsbezoek logus dehoop

Bouwcenter Logus De Hoop Terneuzen is als onderdeel van het familiebedrijf De Hoop Terneuzen, het concern dat al sinds 1911 een vaste waarde is binnen de bouw, dé specialist in de handel in bouw- en afbouwmaterialen. In onze showroom vind je de laatste trends van ons assortiment keukens, badkamers en tegels in mooie, ruime opstellingen. Zowel particulieren als professionals kunnen in de bouwshop terecht voor een compleet en professioneel assortiment bouwmaterialen. Er is volop bedrijvigheid in ons (doorrij)magazijn met het laden en lossen van vrachtwagens, het helpen van klanten die bouwmaterialen komen afhalen, en het zorgen dat alles op de goede locatie staat. Geen dag is bij ons hetzelfde! De korte rondleiding door onze magazijnen en over ons buitenterrein geeft een indruk van de dynamische wereld van Bouwcenter Logus als belangrijke toeleverancier aan de bouw en afbouw.

Bekijk het bedrijfsprofiel op www.logusdehoop.nl 

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek >>

 

Over Verbrugge Terminals

Welkom bij Verbrugge Terminals

Wij zijn een toonaangevende logistieke dienstverlener, sterk vertegenwoordigd in de havens van Terneuzen, Vlissingen en Zeebrugge. De terminals in Vlissingen liggen in het economische centrum van Noordwest-Europa: aan de Noordzee, direct bij de ingang van het Westerschelde-estuarium. Vlissingen is de ideale locatie voor de ontvangst van deepsea volumes en transshipments met bestemmingen in heel Europa.

Centrale ligging

Verbrugge Terminals onderhoudt wekelijkse feeder-verbindingen met Groot-Brittannië, Polen, Finland, Zweden, Frankrijk, Turkije en het Midden-Oosten. Daarnaast hebben de terminals uitstekende, snelle treinverbindingen met Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Polen, Oost- en centraal Europa. Ook voor de binnenvaart is Vlissingen uitermate geschikt. De terminals onderhouden uitstekende verbindingen met receivers in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Optimale kwaliteit

De kracht van Verbrugge Terminals schuilt echter in meer dan de unieke locatie alleen.

Zo beschikken wij over een uitstekend, up-to-date equipment en goed opgeleid, professioneel personeel. Onze moderne loodsen en efficiënte werkprocessen staan garant voor een optimale kwaliteit.

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek in Terneuzen >>
>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek in Vlissingen >>

 

Over Zeeland Refinery

Olieraffinaderij Zeeland Refinery verwerkt ruwe aardolie tot brandstoffen en grondstoffen voor de chemische industrie. Zeeland Refinery is gevestigd in het havengebied Vlissingen-Oost in Zeeland en onderdeel van één van 's werelds grootste olie- en olieproducten handelscentra (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen). De raffinaderij is een joint venture van de oliemaatschappijen Total (55 %) en Lukoil (45 %) - www.total.com en www.lukoil.com en produceert brandstoffen (benzine, diesel, vliegtuigbrandstof e.d.) en grondstoffen voor de chemische industrie.

bedrijfsbezoek zeelandrefinery

Destillatie en hydrocracking

De raffinaderij heeft een maximale capaciteit van 180.000 vaten ruwe olie per dag en een hydrocracking eenheid, één van grootste in Europa, met een capaciteit van ongeveer 80.000 vaten per dag. Zeeland Refinery is één van de meest verfijnde en best presterende raffinaderijen van West-Europa. Op het gebied van energie efficiëntie behoort zij tot de wereldtop in de raffinagesector.

Werkgelegenheid

Zeeland Refinery is één van de grootste werkgevers van Zeeland en biedt werk aan 420 medewerkers en 300 medewerkers van vaste onderhoudsaannemers.

Rondrit

Tijdens de rondleiding neemt u een kijkje in de raffinaderij. U ziet de installaties, de enorme opslagtanks, maar ook onze haven waar de producten per schip worden afgevoerd. We nemen u zelfs mee naar de controlekamer waar vanachter tientallen schermen de raffinaderij bestuurd wordt.
Voor meer informatie gaat u naar onze website: www.zeelandrefinery.nl

>> Reserveer nu kaarten voor dit bedrijfsbezoek >>