Bedrijfsbezoek

Over Damen

Sinds 1964 is Damen Shiprepair Vlissingen (DSV) een betrouwbare partner met een ijzersterke reputatie in de scheepsreparatiebranche. Wij richten ons op onderhoud, reparatie en ombouw van zeegaande schepen en offshore-installaties, zoals container carriers, pipe-laying vessels, LNG carriers en multi-purpose offshore support vessels. Door de ligging van de werf bij de monding van de Schelde en dichtbij alle belangrijke vaarroutes over de Noordzee zijn wij makkelijk bereikbaar voor alle grote zeeschepen en platformen.

Wij hebben alle benodigde capaciteiten in huis om op de meest efficiënte manier de hoogste kwaliteitsstandaard af te leveren op het gebied van metaalconstructiewerk, aandrijfsystemen, hydraulische en elektrische systemen, pijpwerk en bankwerk. Daarnaast beschikt DSV over drie droogdokken waarvan 2 gegraven en 1 drijvend dok. Eén van de gegraven dokken is volledig overdekt en een technisch hoogstandje. Dit geeft ons de mogelijkheid om al het benodigde werk continu uit te voeren zonder dat gehinderd te worden door weersomstandigheden. Met een doorvaarthoogte van 51m is het een van de grootste overdekte dokken van Nederland. De ‘recht door zee-mentaliteit’, het vakmanschap en de flexibiliteit zijn kenmerkend voor onze organisatie met 150 medewerkers. Doordat wij een dienstverlenend bedrijf voor reders en technische managers over de hele wereld zijn, gaat het werk altijd door; 24 uur per dag, 7 dagen per week en 52 weken per jaar. Damen Shiprepair Vlissingen is één van 15 reparatiewerven binnen de Damen Shiprepair & Conversion divisie welke onderdeel uitmaakt uit van de Damen Shipyards Group.

Tijdens de rondleiding gaat u met de zonnetrein (100% CO2 neutraal) over ons terrein en rijdt u onder andere door het overdekte dok en door de loods van het zusterorganisatie Damen Schelde Naval Shipbuilding. U krijgt een uitgebreide toelichting over de activiteiten die op dat moment op de werf plaatsvinden.

 

Over Kloosterboer
Kloosterboer is een familiebedrijf met 91 jaar ervaring in het behandelen van temperatuur gecontroleerde lading. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, transport, douane en logistieke IT. Met ruim drie miljoen m³ opslagcapaciteit verdeeld over 15 locaties in Nederland, Frankrijk, Polen, Zweden, Canada en de Verenigde Staten is Kloosterboer één van de grootste spelers in dit segment. Het bedrijf heeft wereldwijd 750 medewerkers in dienst, waarvan 300 vaste medewerkers in Vlissingen. De vestiging in Vlissingen heeft een opslagcapaciteit van 1.700.000 m3, waarvan ten minste 35.000 palletplaatsen geschikt zijn voor de opslag van verse producten. Er is een containerterminal met een beschikbaarheid van 4.500 TEU en 180 reefer plugs. Moderne IT technieken bieden een volledige traceerbaarheid en kwaliteitscontrole van de producten. 

De rondleiding

Neem een kijkje in de logistieke wereld van Kloosterboer. Goederen leggen vaak een hele weg af voordat ze in de schappen van de winkel belanden, hier komt heel wat bij kijken. Het transport, opslag, douanedocumentatie etc., Vanuit alle hoeken van de wereld ontvangt Kloosterboer diverse producten, zoals vis, vlees, fruit, vruchtensappen/-concentraten, boter, melkpoeder, kaas en diepvries patat. Deze arriveren hier via zee- of wegtransport en worden vervolgens in opslag genomen voor verdere distributie. U bezoekt één van onze fruit terminals, waar fruit uit o.a. Chili en Zuid Afrika wordt opgeslagen. Grote kans dat het fruit dat hier is opgeslagen bij u thuis op de fruitschaal terechtkomt. Ons moderne blendstation, waar we diverse fruit- en vruchtenconcentraten verwerken tot smoothies of multivitaminedrankjes wordt ook niet overgeslagen. Kortom, er gaat een wereld voor u open. 

Tijdens de rondleiding kan er ook een kijkje genomen worden bij BOW Terminal. Hier kunt u de grootste vaste heavy lift kraan van Europa bekijken. Deze kraan heeft een hijs capaciteit van 1200 ton.  Ook is BOW Terminal vanaf april bezig met een kade verlening van 175 meter inclusief een heavy load platform, zodat de kade verlengt wordt tot 525 meter.  De kade bij BOW Terminal is geschikt voor installatie schepen en jack up schepen.  BOW Terminal heeft een opslag capaciteit van 25 hectare.

 

 

Over BOW Terminal

BOW Terminal is een 100% dochteronderneming van Kloosterboer Vlissingen en volledig operationeel sinds 2010. BOW Terminal is gespecialiseerd in het op- en overslaan van fundaties voor offshore (wind) projecten.  Naast de op- en overslag van fundaties voor (offshore) wind projecten is BOW Terminal ook gespecialiseerd in het hijsen van zware ladingen. In 2012, heeft BOW Terminal geïnvesteerd in de grootste vaste heavy lift kraan van Europa deze kraan heeft een hijs capaciteit van 1200 ton. Deze zware kraan zorgt ervoor dat BOW Terminal een perfecte locatie is voor heavy lift ladingen.  Vanaf de opstart in 2010 heeft BOW Terminal al meer dan 1950 heavy lifts uitgevoerd van meer dan 400 ton.  
Door zijn uitstekende ligging aan de Noordzeekust kan BOW Terminal niet alleen rechtstreeks de Nederlandse (wind)parken bedienen, maar ook die voor de kust van Engeland, België, Duitsland en Denemarken. Hoewel BOW Terminal pas vier jaar operationeel is, heeft BOW al aan vele offshore olie-, gas- en windprojecten meegewerkt. In totaal zijn het er maar liefst twintig.

 

 

Over Sloecentrale

Op zaterdag 18 juni opent de Sloecentrale de deuren tijdens de Open Havendag. Vanaf 10:00 tot 15:00 uur kunt u met eigen ogen deze unieke elektriciteitscentrale bezichtigen. In korte tijd zullen wij u een goede indruk geven van de werking van de centrale middels een RONDLEIDING en EXPOSITIE. Verder kun je je opgedane kennis meteen testen in de ‘Facts & Figures’ hoek. Bij vertrek staat er een verrassende groene Goodie-bag op u te wachten! Wilt u de centrale zien? Kom dan naar het Centrale ontmoetingspunt van de Open Havendag gelegen op het terrein van Scheldepoort Reparatiewerf aan de Ritthemsestraat 500 in Vlissingen-Oost, havennummer 1010. Hier kunt u zich aanmelden bij de stand van de Sloecentrale voor een bezoek. 

De  Sloecentrale is een uiterst geavanceerde gasgestookte elektriciteitscentrale met een capaciteit van 870 megawatt. Hiermee kunnen twee miljoen huishoudens worden voorzien in hun dagelijkse energiebehoefte. De Sloecentrale heeft een zeer korte opstarttijd. Een eigenschap die goed van pas komt in een veranderende energiemarkt. Energie uit natuurlijke bronnen (wind en zon) heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Deze manier van opwekken kan de continuïteit in levering niet altijd garanderen. Zo kan de wind gaan liggen of kan de stroombehoefte onverwachts pieken. De snelheid van de Sloecentrale biedt dan uitkomst. De Sloecentrale is een joint venture van energiereus EDF en het Zeeuwse energiebedrijf DELTA. De centrale is ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001 (veiligheid) gecertifi ceerd.

Bezoekers dienen ouder te zijn dan 9 jaar en het is verplicht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.